Бригаден генерал Петьо Мирчев, заместник-командир на ВВС, коментира решението на парламента

...
Бригаден генерал Петьо Мирчев, заместник-командир на ВВС, коментира решението на парламента
Коментари Харесай

Генерал Мирчев с ключови думи за ракетите за Украйна

Бригаден военачалник Петьо Мирчев, заместник-командир на Военновъздушни сили, разяснява решението на Народното събрание за изпращане на ракети за Киев.

„ Българските Военновъздушни сили нямат пълномощия да дават оръжия и военна техника. Във Военновъздушни сили констатирахме нередовност в избран брой ракети. Това е докладвано по команден ред. Военновъздушни сили не дава, а установи. Всички ракети подлежат на инспекция пред избран интервал ”, заяви Мирчев в „ Интервюто в Новините на NOVA ”.
-->
„ Българските Военновъздушни сили нямат пълномощия да дават оръжия и военна техника. Във Военновъздушни сили констатирахме нередовност в избран брой ракети. Това е докладвано по команден ред. Военновъздушни сили не дава, а установи. Всички ракети подлежат на инспекция пред избран интервал ”, заяви Мирчев.

„ В случая пробата сподели, че ракетите имат нередовност, която се е получила вследствие на дългогодишната им употреба. Във Военновъздушни сили ние не ги използваме тези ракети сега, тъй като според управлението при констатиране на нередовност ракетите се смъква и се изпраща в завода-производител. Те се съхраняват в склад сега ”, разясни той.

„ Придобили сме ги в края на 80-те години и България не разполага с потенциал за ремонт на тези ракети. Те са ситуирани в херметически затворени контейнери. Ние нямаме достъп до тях, с цел да правим ремонтни действия ”, добави заместник-командирът на Военновъздушни сили. 

По тематиката дали ще се отрази изпращането на ракетите на българската войска, Мирчев посочи, че бойното дежурство, което се носи, с цел да се обезпечи въздушния суверенитет на България не е прекратено. „ Не е загадка, че вследствие на спора сред Русия и Украйна все по-трудно става поддържането на бойна техника, която е руско произвеждане. Затова стартирахме мероприятия за придобиването на нови зенитно-ракетни комплекси ”, сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР